Boomplantdag in Waddinxveen

Op woensdag 28 maart hebben leerlingen van groep 8 van de Theo Thijssenschool in Waddinxveen bomen geplant in het nieuwe park in het gebied Glasparel+. In Glasparel+ worden glastuinbouwgrond en andere bedrijven gecombineerd met woningen die in een parkachtige omgeving worden gebouwd.

De kinderen, die met een Amerikaanse schoolbus aankwamen op de Plasweg, hebben de eerste elzenbomen en esdoorns een mooie plek gegeven. In totaal zullen in het park meer dan 110 bomen en 10.000 planten worden neergezet en maken graslanden, sloten met bruggetjes en speelplekken het park een fantastische plek om te ravotten en te wandelen.

Het park wordt aangelegd door Team Onderhoud van de Gemeente Waddinxveen en is ontworpen in opdracht van gebiedsontwikkelaar Wayland Developments. Uiteindelijk zal het deel uitmaken van het gemeentelijke openbare groen en een belangrijke natuurlijke verbindingszone zijn voor vogels, insecten en andere dieren.

Bij het planten van de bomen lieten de leerlingen van de Theo Thijssenschool zich zien als prima boswachters in spĂ©. Daarna werden ze verrast met een versnapering en een heuse oorkonde. Dankzij hun werk kunnen de nieuwe bewoners van MOOI wonen, VRIJ wonen en de Warande Waddinxveen, midden in het gebied Glasparel+ straks genieten van een prachtige groene omgeving.