Glastuinbouwlocaties weer in trek

Ruimtelijk overschot in de glastuinbouw? Met het huidige ontwikkelingstempo is daar geen sprake van. Dankzij vergaande innovaties in de sector blijft de glastuinbouwsector sterk in de internationale markt en blijft er vraag naar Nederlands product. Deze kracht uit zich nu naar meer vraag in product en meer vraag naar nieuwbouwlocaties.

“Als commercieel directeur van Wayland Developments merk ik dan ook dat de concentraties van glastuinbouwgebieden weer in trek zijn, meer dan afgelopen jaren het geval is geweest. Zowel in Limburg in het glastuinbouwgebied SiberiĆ« als in de Zuidplaspolder, waar stijgende vraag is naar glastuinbouwkavels in het gebied Glasparel.

Het blijft niet meer alleen bij het opvragen van informatie. Er zijn weer serieuze investeringsaanvragen en ik merk dat de ondernemer weer vertrouwen krijgt en wil ontwikkelen en realiseren. De ambitie van Wayland Developments is dan ook om deze ondernemers blijvend te kunnen voorzien van goede ontwikkelingslocaties zodat de tuinderij in Nederland kan blijven meetellen op wereldniveau!”, aldus Arnaud van der Eijk, commercieel directeur bij Wayland Developments.