Glasparel Zuidplaspolder bestemd en per direct beschikbaar

90 hectare beschikbare glastuinbouwgrond. Midden in de randstad. Dat klinkt ongeloofwaardig, maar Wayland Developments heeft met Glasparel Zuidplaspolder een werkelijke parel in bezit. Terwijl veel telers uit de Randstad trekken om in ver gelegen tuinbouwgebieden, in binnen- en buitenland, hun organisaties uit te breiden, is Wayland Developments de afgelopen jaren aan de slag gegaan met een nieuw te ontwikkelen gebied. Gelegen in Oostland, op een steenworp afstand van zowel Westland, als de Rotterdamse haven en beide luchthavens is dit een buitenkans voor iedere tuinbouwonderneming op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden dichtbij ‘huis’.

“Telers willen graag groeien, maar vinden het ook belangrijk om dichtbij familie en vrienden te blijven wonen” vertelt Arnaud van der Eijk van Wayland Developments. “In regio Westland is echter nauwelijks grond beschikbaar voor grootschalige projecten. Dus stoppen ze met uitbreiden, of trekken zelfs weg uit hun vertrouwde regio. In Glasparel Zuidplaspolder, onderdeel van het Oostland, vinden ze het beste van twee werelden. De nabijheid van ’thuis’, maar ook ruimte om zich te richten op de toekomst!”

De locatie is echter niet het enige waarmee Glasparel Zuidplaspolder zich onderscheidt. Telers die zich hier vestigingen, kunnen gebruik maken van duurzame voorzieningen. Zo is er een integraal- en duurzaam waterplan opgesteld en hebben telers via een gietwatersloot en aquifers continu beschikking over voldoende gietwater. Daarnaast is glastuinbouwgrond aangesloten op het CO2 distributienetwerk van OCAP. “We hebben aan alles gedacht om het telers zo makkelijk mogelijk te maken”, zegt van der Eijk. “Het enige dat zij hoeven te doen is ondernemen!”